Keväinen sudenpentukilpailu vie laumat veden äärelle

Tiedote Keskiviikko - 02.05.2018

Lauantaina 5.5.2018 lähes tuhat sudenpentua kilpailee Hämeenlinnassa ja Kangasalla Hämeen Partiopiirin sudenpentujen kevätkilpailuissa.

Kaste-sudenpentukilpailut järjestetään samaan aikaan Hämeenlinnassa ja Kangasalla. Kilpailujen teemana on Suomen vesistöt.

Sudenpennut kilpailevat 4-7 sudenpennun joukkueessa, saattaja mukanaan. Hämeenlinnaan on ilmoittautunut yli 400 ja Kangasalle lähes 600 sudenpentua. 

Päivän aikana sudenpennut suunnistavat rastilta toiselle pysähtyen välillä tehtävärasteille. Rasteilla sudenpennut suorittavat erilaisia veteen ja vesistöihin liittyviä tehtäviä – luvassa on niin lautan rakennusta kuin kalojen tunnistusta. 

Hämeenlinnan tapahtuma
Hämeenlinnassa sudenpennut starttaavat lauantaiaamuna Tuomelan koululta kohti Aulankoa.

Media on tervetullut seuraamaan kätevyystehtävän tekoa lähtörastille Tuomelan koululle klo 9-11 tai jäistä pelastautumista Kihtelsuon uimarannalle klo 10.30-14. Kihtelsuon rastilla on myös kahvitarjoilu kutsuvieraille ja medialle. Lisätiedot tapahtuman johtajalta.

Hämeenlinnan sudenpentukilpailun johtaja
Katja Holopainen, p. 040 570 6490

Kangasalan tapahtuma
Kangasalan sudenpentukisa alkaa Suoraman seurakuntakodilta ja suuntaa Kyötikkälään ja sitä ympäröivään harjuun. Media on tervetullut esimerkiksi Kyötikkälän rastille seuraamaan lautan rakennusta ja ylitystehtävää. Lisätiedot tapahtuman johtajalta.

Kangasalan sudenpentukilpailun johtaja
Laura Arvonen, p. 040 728 0253