Piirihallitusehdokkaiden esittelyt

Uutinen Maanantai - 29.10.2018

Piirihallitusta täydennetään tänä vuonna kehityksestä vastaavalla, lippukuntatuesta vastaavalla, ohjelmasta vastaavalla sekä vapaaehtoistuesta ja yhteiskuntasuhteista vastaavalla hallituksen jäsenellä. Ehdokkailta on pyydetty pieni esittely itsestään, jotta jäsenet voivat tutustua ehdokkaisiin jo ennen syyskokousta. Ehdokkaaksi voi ilmottautua joko etukäteen tai vielä syyskokouksessakin. Jos ehdokkuus kiinnostaa, lue lisää pesteistä täältä ja ilmottaudu mukaan.

Ehdokkailta kysytyt kysymykset tässä ja heidän vastaukset alla:

1. Kuka olet, ja mitä teet tällä hetkellä  partiossa ja partion ohessa sekä mihin pestiin olet ehdolla?
2. Lyhyt partiohistoriasi, kerro muun muassa tärkein partiopestisi.
3. Miksi olet kiinnostunut tästä pestistä ja miksi olisit pestiin sopivin?
4. Mihin kolmeen kehityskohteeseen tarttuisit, jos sinut valitaan pestiin? Miksi?
5. Mikä on sinun lyhyt ja iskevä vaalisloganisi?

***********

Anu Niemi, ehdolla lippukuntatuen ministeriksi 

1. Olen Anu ”Esme” Niemi Hämeenlinnasta, Nummen Eränkävijöistä ja ehdolla lippukuntatuen ryhmän puheenjohtajaksi. Olen toiminut nykyisen puheenjohtajan, Johannan aisaparina ja asetuin ehdolle, kun hän kysyi.
Piiriluottiksena olen ollut alueohjaajana, lippukuntavalmentajavastaavana sekä lippukuntatuen ryhmän varapuheenjohtajana.

2. Partiourani on kestänyt 40 vuotta. Aloitin Wanajan Ilveksissä päätyen lopulta Nummen Eränkävijöihin. Pestejä on ollut monia, mutta tähän mennessä tärkein niistä on ollut nyt jo tarpojiksi kasvaneiden Lohikäärmeiden myötä vanheneminen heidän kasvaessa sudenpennuista tarpojiksi.

3. Lippukuntatuki on lähellä sydäntäni. Olen sen parissa toiminut piirissä ja ollut mukana mm. seuraamassa läheltä lippukuntatuen uudistusta. Uskon, että minulla olisi pestissä annettavaa jatkaessani Johannan tekemää hienoa työtä.

4. Lippukuntatuki koostuu valmentaja-, lippukunta-, Loisto- ja moninaisuusjaostoista. Näiden yhteistoiminta ja toistensa tukeminen on ensimmäinen haaste, johon tarttuisin. Toimivat jaostot pystyvät tukemaan lippukuntia parhaalla mahdollisella tavalla. Toinen haaste, johon tarttuisin, on aluetyön tukeminen osan valmentajien puuttuessa. Jokaisella lippukunnalla tulee olla yhtäläinen mahdollisuus piirin tukeen. Kolmanneksi haluan lisätä ryhmien välistä yhteistoimintaa. Yhteistyö koulutus- ja ohjelmaryhmän kanssa tukee kaikkia, ennen kaikkea lippukuntia.

5. Kädet saveen – yhdessä!

anu.niemi (at) partio.fi

**********

Pyry Nurmilo, ehdolla ohjelmaministeriksi 

1. Olen Pyry Nurmilo, 19-v. vaeltaja ja ehdolla ohjelmaministeriksi Tampereen Kotkista, jossa toimin myös kalustonhoitajana. Partion ohella uiskentelen altaassa ja käyn lukiota.

2. Vaikka olen ollut partiossa aina pikkupojasta asti äidin perässä, pidän tärkeimpänä pestinäni vartionjohtajuutta. Tehtävässä sain kasvaa johtajana ja ohjelmanjärjestäjänä sekä kasvattaa uusia johtajia ja ohjelmanjärjestäjiä. Olen toiminut eri pesteissä lpk:n ja aluejärjestön hallituksissa sekä luottiksena piirissä ja SP:ssä. Viimeisimpänä olen toiminut ohjelmaministerinä ja SP:n kisaryhmässä.

3. Ohjelmatoiminta on tärkein osa-alue partiossa. Sen pitää olla kouluttavaa, innostavaa, partion arvojen ja -kasvatustavoitteiden mukaista sekä hauskaa. Haasteena on saada onnistunut ohjelma sekä järjestäjän, että osanottajan suunnasta. Täydellinen haaste päästä kehittämään sitä mitä rakastan.

4. Partio-ohjelmaa kehitetään jatkuvasti. Tavoitteena on saada jokaiselle lpk:lle tarvittava päivittäinen tuki ikäkausitavoitteisen ohjelman tekemiseen. Vanhimmat ikäkaudet tarvitsevat edelleen ison työn toimiakseen halutulla tasolla. Haluan piirin näyttävän mallia, miten ohjelmaa voi toteuttaa. Tarjoan tukea, kehittymismahdollisuuden ja apua vision etsimiseen ohjelman tekijöille. Ohjelman tekeminen ei pidä olla pakkopullaa ja haluan antaa oman apuni rekryämällä ja kekseliäisyydelläni.

5. Avoimuuden, nuoruuden ja totuuden kautta voittoon.

pyry.nurmilo (at) partio.fi

**********

Iija Filén, ehdolla kehitysministeriksi 

1. Olen Iija Filén Liekkitytöistä Hämeenlinnasta. Olen järjestöpuolella töissä toiminnanjohtajana Suomen Nuorisoseuroissa. Partiossa työn alla on ensi kevään kisat. Ehdolla olen kehitysministerin pestiin.

2. Itselläni on aika perinteinen partiohistoria; vartiolaisesta vj:ksi, sitten sammoksi ja sen jälkeen laumanjohtajaksi. Viime aikoina olen toiminut erilaisissa projekteissa kuten kisoissa eri tehtävissä, vaelluksen- ja alueleirinjohtajana. Tärkein pesti on ollut vartionjohtajana pesti nuorena, joka on partion ydintoimintaa.

3. Pestissä kiinnostaa kehittäminen ja tulevaisuusorientaatio. Työssäni pääsen seuraamaan nuorisojärjestökenttää läheltä, joten olisi äärimmäisen mielenkiintoista katsella sitä myös partion näkökulmasta. Uskon peruspartiotaustani, työni ja koulutukseni kautta olevani juuri oikea henkilö pestiin.

4. Ensimmäisenä tarttuisin partiossa hankitun osaamisen näkyväksi tekemiseen. Tässä ollaan jo pitkällä, mutta seuraavaksi tarvitaan aktiivista tiedottamista, jotta meistä jokainen ymmärtää merkityksen myös itselleen. Toiseksi kehittäisin partion asemaa kansalaisjärjestökentässä – sote- ja maakuntauudistus muokkaa kolmatta sektoria yhä merkittävämmäksi tekijäksi yhteiskunnassa. Partion on oltava vahvasti mukana ja kerrottava omaa tarinaansa ja merkitystään tässä joukossa. Kolmantena haasteenani olisi vapaaehtoisten toiminnan mahdollistaminen – työelämän murros vaatii aikuisilta yhä enemmän ja vapaa-ajasta käydään taistelua. Jotta meillä myös jatkossa on tekijöitä, täytyy myös organisaatiota muokata ja löytää uusia tapoja toimia partiossa vapaaehtoisena.

iija.filen (at) partio.fi

**********

Karoliina Varjoranta, ehdolla ohjelmaministeriksi 

1. Olen Karoliina Varjoranta, Näsin Tytöistä Tampereelta ja haen ohjelmaministerin pestiä. Tällä hetkellä toimin lpk:ssa sihteerinä ja aktiivijohtajana sekä puheenjohtajana aluejärjestössämme Tampereen Partiolaisissa vuoden 2018 loppuun asti. Siviilissä olen töissä ravintolassa ja harrastan valokuvaamista.

2. Partiohistoriani tiivistetysti on sudenpennuista nousujohteisesti eteenpäin lippukunnanjohtajaksi asti, ja lpkj-vuodet ovatkin tärkein partiopestini. Sinä aikana kasvoin johtajana ja opin paljon itsestäni samalla kun ohjasin lippukuntaa ylä- ja alamäissä eteenpäin. Aluejärjestömme hallituksessa olen ollut vuodesta 2013 lähtien ja kuluneen vuoden ajan olen myös toiminut Mökkitiän kilpailusihteerinä.

3. Nyt oli hyvä aika lähteä uuteen pestiin, missä voin sekä hyödyntää aiemmissa pesteissäni kertynyttä kokemusta että saada itse uutta näkökulmaa partioon. Olisin pestiin sopiva, sillä toisin uusia ideoita, kannan vastuuni ja olen tavoitteellinen.

4. Piiri on lippukuntia varten, ja kaikkea kehittämistä pitäisi tehdä lippukuntien tarpeiden mukaan. Ohjelmapuolen pitää keskittyä kohdentamiseen ja tapahtumien kiinnostavuuden lisäämiseen. Ohjelmaa tulee toteuttaa lippukuntalähtöisesti ja miettiä yhdessä, miten vastuut hoituisivat alueilla mahdollisimman mukavasti. Ohjelmien järjestelyvastuita tulee jatkossakin olemaan lippukunnilla ja näissä olisi hyvä ottaa huomioon myös piirin tuki sekä erityisesti yhteistyö lippukuntatuen kanssa.

5. Enemmän on aina enemmän!

karoliina.varjoranta (at) partio.fi