Ehdokkaita etsitään?

Suomen Partiolaisten jäsenkokous on tulevana viikonloppuna Mikkelissä. Se puhuttaa piireissä, mutta yksi asia kirvoittaa minut juuri nyt kirjoittamaan. Se on ehdokasasettelu järjestön puheenjohtajien ja partioneuvoston puheenjohtajan osalta. Miten on mahdollista, että jäsenkokousviikolla meillä on yksi ehdokas kuhunkin pestiin? Kolme johtajaa valitaan.

Mikä siihen sitten voisi olla syynä, että ehdokkaita ei ole löytynyt, vaikka kaikki meistä ovat aktiivisesti niitä hakeneet – vaalitoimikunta tietenkin etunenässä?

Tässä joitain ajatuksiani:

  1. § 224 SP –FS  ry Menettelytapasääntö 2013.pdf. Lukaisin yksi ilta iltapuhteeni aluksi asiakirjan läpi ja kyllähän puheenjohtajien työmäärä on melkoinen alkaen strategian ja toiminnan johtamisesta erilaisten piirien kanssa. Hiki tuli jo lukiessa.
  1. Helsinki. Pesti vaatii mm. kokoustamista ja jos istunnot aina toteutuvat Helsingissä, voi kauempaa matkustava huomata keston matkoineen olevan tavallista työpäivää pidemmän.
  1. Roihu 2016. Meillä on jo monta potentiaalista yhdistyksen johtajaa liekeissä leiriprojektissa. Miten keskusjärjestön piikkipaikoista saataisiin yhtä vetovoimaisia? Finnjamboree tulee kuusivuosittain, mutta keskusjärjestön johtajuus on jaossa joka toinen vuosi.
  1. Strategia, josta jäsenkokous päättää. Eihän se nyt työnnä luotaan pois yhtään ehdokasta? Ehdolle ei voi asettua, jos ei ole valmis sitoutumaan strategiaan.
  1. Vaalisääntömuutos ja siihen liittyvä keskustelu vie paljon sanoja ja huomiota. Miten se olisi tänä vuonna toiminut?

Tähän en enää tällä istumalla keksi syytä, kun en ole ehdolle asettumassa ja siten hiukan sivusta aihetta pyörittelen. En usko olevani pohdintojeni kanssa yksin.

Miksi muutamat ovat asettuneet ehdolle tai se joku vielä ehkä asettuu? Siksi, että sillä joka ehdolle asettuu tai on jo asettunut on mahdollisuus ja halu antaa aikaansa ja osaamistaan suomalaiselle partiolle  ja tietysti sille vahvasti sykkivä sydän!

Tanja Lumiala-Huokuniemi, 44 vuotta
Hämeen Partiopiirin viestintäryhmän puheenjohtaja, piirihallituksen ja jäsenkokousdelegaation jäsen