Hallitusseminaarissa testattiin piirin markkinointimateriaaleja ja kokoustettiin

Piirihallitus vietti kesäisen vuorokauden Laitikkalassa. Perjantaina testailimme piirin markkinointimateriaaleja ja todettiin, että ovat erittäin käyttökelpoiset. Suosittelemme näitä erilaisiin partion esittelytilaisuuksin sekä miksei vaikka myös johtajahuoltoon! Tutustu aktiviteetteihin. Muista myös lainattavat pelit sekä banderollit

Perjantaina kävimme esityslistalta läpi myös joka kokoukseen kuuluvat toiminnanalojen kuulumiset sekä keskustelimme elokuun 25.-26.8. luottisseminaarin suunnitelmista. Luottissemma järjestetään tällä kertaa Evolla yhdessä Ilveksen tekijöiden kanssa ja lisäksi sunnuntaina on luvassa retkipäivä aikuisille. Tervetuloa mukaan seminaarin, jos pohdit olisiko luottispesti sinun juttusi. 

Lauantaina luvassa oli tiivistä asiaa, kun keskustelimme toiminnansuunnittelusta. Seuraavien kahden vuoden 2019-2020 aikana mennään tiiviisti samaan suuntaan koko partion kanssa. Nykyistä strategiaa ehdotetaan jäsenkokoukselle jatkettavaksi. Visiona on "Partio rakentaa parempaa maailmaa – partio on Suomen vaikuttavin nuorisoliike" ja strategian alakohtina partio kuuluu kaikille, partio kasvattaa hyvään johtajuuteen sekä partio on aloitteellinen yhteistyökumppani. Aikuisrekrytointi on noussut kyselyissämme ja havainnoissamme isoimmaksi haasteeksi monille lippukunnille ja toiminnan avaamiselle yhä useammille partiolaisille. Paljon on aikuisrekrytoinnin kehittämisen eteen tehty, mutta tekemistä edelleen on ja siihen aiommekin tulevina vuosina tarttua. Myös keskusjärjestön yhtenä painopisteenä on ensi vuonna aikuisrekrytointi. Lisäksi moninaisuuden ja avoimuuden lisääminen, piirin ja lippukuntien välinen yhteistyö, erilaiset tavat tehdä vapaaehtoistyötä, lippukuntien toimintaolosuhteiden turvaaminen sekä yhteistyökumppanuudet nousivat tavoitteiksemme. 

Toiminnansuunnittelua tehdään vielä kesällä kovaa vauhtia toiminnanaloilla ja alkusyksystä saamme lippukuntiin alustavat suunnitelmat tietoon auttamaan ensi vuoden suunnittelussa. 

Seminaariin saimme myös vieraaksemme keskusjärjestön puheenjohtajistosta Hillan ja Ilonan. Heidän kanssaan keskusteltiin muun muassa toiminnansuunnittelusta, perhepartiosta, kasvusta, lippukuntatuen uudistuksesta, partion strategiasta sekä piirin ja SP:n yhteistyöstä. Asiaa olisi ollut pidemmäksikin aikaa, mutta seminaarin rajatun ajan vuoksi jouduimme pitämään tapaamisen melko lyhyenä. Kiitos Hillalla ja Ilonalle kun kävitte, oli mukava nähdä! 

Lauantaina Hillan ja Ilonan vierailun jälkeen jatkoimme kokousta ja saimme uuden lippukunnan piirin jäseneksi, kun Wanajan Ilveksen jäsenhakemus hyväksyttiin. Tsemppiä koko lippukunnalle alkutaipaleelle! 

Kokouksen loppupuolella työstimme hallituksen pestejä ja jatkamme vielä keskustelua hallituksen kanssa torstaina skypessä. Syyskokouksessa on avoinna neljä hallituspaikkaa. Nyt on hyvä aika pohtia tietäisitkö sinä hyviä ehdokkaita hallitukseen. Pestien kuvauksen julkaistaan kesäkuun alkupuolelle ja vaalitoimikunta (Sari "Siiri" Liikonen, Heli Vuorinen, Maria-Kaisa Hast ja Markus Leivuori) odottavat ilmiantoja ja yhteydenottoja. 

Meille on myös tullut toiveita pöytäkirjojen julkaisemisesta. Hallituksen kokouksissa hyväksymme edellisen kokouksen pöytäkirjan. Varmistelemme nyt vielä tietosuoja-asetuksien vaikutuksia pöytäkirjojen julkaisuun, mutta toivottavasti saadaan pöytäkirjat luettavaksi julkisesti jatkossa. 

Aurinkoista viikkoa! 

 

Partioterveisin, 

 

Tytti

Piirinjohtaja

Tytti [dot] lindroos [at] partio [dot] fi