Jäsenkokouksen jälkeen

 

Tiivis kaksituntinen jäsenkokous takana ja upeilta puheenjohtajaehdokkailta tiukka parin kuukauden mittainen kampanja ohi. Suomen Partiolaisten puheenjohtajaksi vuodelle 2018 valittiin Hilla, Maria Ruohola. Jotenkin itse koen juuri nyt suurta helpotusta siitä, että meillä on uusi hyvä puheenjohtaja järjestölle, jolla on niin paljon tehtävää!

Jäähyväispuheenvuorossaan nykyinen puheenjohtaja Anna Munsterhjelm sanoi, ettei ole yhtään huolissaan järjestöstä, vaikka on nyt jättämässä puheenjohtajuuden seuraajalleen. Voin helposti yhtyä tähän. Viimeisten vuosien aikana partio on ottanut rohkeita ja avoimia harppauksia eteenpäin. Niin yhteiskunnallisesti kuin puhtaasti lasten ja nuorten harrastuksena. Partio on kasvattanut jäsenmääräänsä ja ottanut kantaa isoihin valtakunnallisiin asioihin, kuten harrastustakuuseen ja syrjäytymisen ehkäisyyn. Partio on myös nostanut nuoria esiin johtajina, päättäjinä ja tulevaisuuden rakentajina. Partio on haluttu kumppani ja olemme onnistuneet monessa yhteistyössä tehdyssä projektissa. Partion strategia on otettu tosissaan ja sen tavoitteita on edistetty yhdessä jokaisella organisaatiotasolla. Näistä edistysaskelista huolimatta, ja ehkä myös juuri siitä syystä, tuleva puheenjohtaja tulee astumaan isoihin saappaisiin ja yhä nopeammin liikkuvaan junaan.

Hämeen jäsenkokousdelegaatio haastatteli ehdokkaat vielä muutama päivä ennen jäsenkokousta. Monessa kysymyksessä ja vastauksessa huomasimme, että ehdokkaat olivat asioita pohtineet paljon ja olleet hereillä kenttää kuunnellessaan. Ilahduttavaa oli myös huomata ehdokkaiden välinen henki, joka oli enemmän sisarellinen kuin kilpailullinen. Inhimillinen ote asioihin ja myös siihen, ettei kaikkea voi osata tai tietää. Kuitenkin valmius ja halu selvittää ja perehtyä oli vahvasti läsnä.

Haastattelumme jälkeen Hämeen delegaatio keskusteli aika pitkään siitä, kumman ehdokkaan taakse asetumme. Jotkut partiopiireistä olivat tehneet tai tekemässä oman ulostulonsa, jossa kertovat jomman kumman ehdokkaan taakse asettumisesta. Me halusimme tehdä vaaleista vaalit ja päätimme olla kertomatta etukäteen päätöksestämme. Emme myöskään halunneet vaikuttaa vaalitulokseen viime metrien ulostulolla.

Päätimme tenttien ja keskustelun jälkeen äänestää Hillaa Suomen Partiolaisten puheenjohtajaksi. Koimme, että ehdokkaista Hillalla oli profiili ja persoona, joka tähän tilanteeseen sopisi parhaiten. Hillan ote asioiden hoitamiseen ja hallitusohjelman maaliin saattamiseen, ihmisten johtamiseen ja partion kentän tuntemiseen oli vain vahvempaa. Hänen tapansa kohdata ihmisiä auttaa varmasti niin esimiestyössä kuin partiolaisia ja yhteistyökumppaneitakin kohdatessa. Hillan vaaliteemat korostivat paljon partiokasvatusta eli toimintamme ydintä sekä partiossa tehtävää arvokasta vapaaehtoistyötä.

Koimme myös, että Hilla voisi jatkaa hyvin luonnollisesti sitä työtä, jota kentän yhdistämiseksi on aloitettu. Hillan noustessa partioneuvoksesta järjestön puheenjohtajaksi uskomme hänellä olevan työkaluja tarttua toimeen. Hillan haasteena näimme yhteiskuntasuhteisiin ja sidosryhmätyöhön liittyvän osaamisen, mutta toisaalta meillä on järjestössä timanttisia luottiksia hoitamassa tuota puolta, Ilmi etupäässä, ja hyvin viritetty toimisto. Meille oli myös kerrottu, että puheenjohtajistoon jäävät varapuheenjohtajat ovat halukkaita tekemään töitä asioiden eteen, joten emme ole tästä haasteesta huolissamme.

Meillä oli kaksi hyvää ehdokasta, joista valita. Molemmilla oli omat oppimisen paikkansa ja valmiutensa pestin hyvään hoitamiseen. Kukapa meistä olisi koskaan täysin valmis! Kuten Anna puheenvuorossaan sanoi, hän tuli eri Annana johtamaan erilaista järjestöä kuin mitä hän tai järjestö on nyt puheenjohtajuuden jättäessään. Maailma menee eteenpäin ja partio pysyy tässä liikkeessä! Toivomme Hillalle menestystä tämän liikkeen puheenjohtajana!

Riina
Hämeen delegaation ja piirin puheenjohtaja