Läpi tuiskun vikaan piirihallituksen kokoukseen

Riina ja Henna

Tuulesta ja tuiskusta välittämättä piirihallitus kokoontui eilen viimeistä kertaa tänä vuonna, ja myös viimeistä kertaa tällä kokoonpanolla, kun allekirjoittanut, piirinjohtaja-Riina ja koulutusministeri-Leena päättävät neljän vuoden pestinsä. Mukana joulukokouksessa oli perinteisesti myös vuoden alusta pestissään aloittavat hallitusjäsenet Mike ja Pyry sekä uusi varapuheenjohtaja Anni.

Ennen piirihallituksen kokousta juotiin Tampereen toimistolla joulukahveja ja syötiin herkullista riisipuuroa. Järjestöpäällikkö-Heli ja tiedottaja-Reetta olivat juonineet joulukahveille ohjelmanumeron, jossa katsottiin, kuinka hyvin väistyvän piirinjohtokaksikon mielet menevät yhteen. Muutamassa kysymyksessä monesta oltiin eri mieltä, mutta yksimieliset vastaukset tuli siihen kumpi ajaa (Henna), kumpi runoilee (Riina) ja kumpi valitsee ruuat (Heli). Muistoksi Riinan kanssa saimme kassilliset ilvestavaraa: mm. ysärilippiksen, ilveksen pää -istuinalustan, vuosikertatulitikkuja.

Joulukahveilta piirihallitus sulkeutui kokoustamaan. Esityslistalla oli mm. tammikuun luottispäivän ohjelma, johon haettiin erityisesti tulevan piirihallituksen linjauksia, sillä tälle kertaa oli positiivinen ongelma, että aiheita olisi ollut tuplasti enemmän kuin päivässä on tunteja. Lisäksi kävimme ennakkoon läpi hallitusjäsenten tulevaa työnjakoa ja hallinnon aikataulua ensi vuodelle. Nämä uusi hallitus lyö lukkoon tammikuun ensimmäisessä kokouksessaan.

Otimme myös katsauksen luottistilanteeseen. Vuoden loppuun päättää moni pestinsä, mutta moni myös pestinsä aloittaa vuoden alusta. Tekemistä kyllä löytyy isoon ja pieneen makuun ja monenmoisia pestejä on avoinna, joten kun piiritoiminta kiinnostaa kannattaa klikkailla itsensä piirin avoimien pestien pariin.

Nimesimme myös tulevan Ilves-leirin staabiin viestintä- ja markkinointijohtajan sekä perustimme leirille ohjausryhmän, johon nimettiin ensimmäiset neljä jäsentä – kaikki leiritekemisen konkareita. Ilveksen päälliköiden haku on muuten auki, joten laitapa hakemusta sisään viimeistään ensi viikon tiistaina.

Lisäksi myönsimme piirin kevään tarpojakisalle luvan poiketa säännöistä, ja julkistaa tehtäväluettelo vasta kolme kuukautta ennen kisaa kisan nettisivuilla. Kokouksen lopuksi tuleva varapuheenjohtaja-Anni luovutti kera kauniiden sanojen Leenalle piirin pronssisen ansioplaketin sekä Riinalle ja Hennalle piirin hopeiset ansioplakaatit. Loppuilta kuluikin yhteisen ruokapöydän ääressä kuulumisia vaihtaen ja loppuvuoden suunnitelmia kertaillen.

Kuluneeseen vuoteen on mahtunut taas paljon työtunteja. Pian ehditään hetki hengähtää ennen ensi vuoden koitoksia.

Hyvää joulun aikaa meistä jokaiselle,
Henna