Marraskuu on hallintokuu...

Kuva: Anna Enbuske/Suomen Partiolaiset

Piirihallitus kerääntyi eilen torstaina marraskuun kokoukseensa Partiotoimistolle. Marraskuu on monessa paikassa, myös partiossa, tiukka hallintokuukausi, ja se näkyi myös tämän kokouksen asialistalla: laajennettujen valiokuntien kuulumisia, partioneuvoston kokoukseen ja piirin syyskokoukseen valmistautumista, Partiotyönantajien vuosikokouksen asioita… Paikoittain paperinmakuisista tunnelmista meitä oli onneksi palauttelemassa piirinjohtaja-Riinan poika Matias, jolle osoitetut ”EI enää enempää pullaa!!” –henkiset huudahdukset tekivät Skypen yhteydellä kokouksessa mukana olleen lippukuntatuen ministeri-Johannan  kokouksen seuraamisesta välillä varmasti jokseenkin mielenkiintoista.

Kokouksen alussa tsekattiin nopeasti toimintasuunnitelman toteutumisen tila, ja todettiin, että hyvältä näyttää. Näin toimintasuunnitelmakauden ensimmäisen puoliskon lopulla meillä oli yhdeksän valmista toimenpidettä, yhdeksän käynnissä olevaa ja yhdeksän vielä aloittamatta, myöhässä ei yhtäkään. Hyvin ollaan siis aikataulussa!

Partion Syyspäivien yhteydessä pidettyjen laajennettujen valiokuntien kokousten asialistoilla oli ollut jos jonkinlaista asiaa: ohjelmapainotusta, erä- ja retkitoiminnan kehittämistä, uutta johtamismallia, osaamismerkkejä, partiomedian kehittämistä sekä lippukuntatuen uudistuksen kuulumisia noin muutamia mainitakseni. Totesimme, että monessa valiokunnassa on selvästi pyrkimystä päällekkäisen työn poistamiseen ja yhteistyöhön piirien ja keskusjärjestön kesken, mikä on luonnollisesti hyvä asia.

Laajennetussa aluevaliokunnassa oli keskusteltu myös partion laadun minimikriteereistä ja kasvusta. Kasvusta ja laadusta ja niiden välisistä korrelaatiosuhteista saatiin piirihallituksenkin kokouksessa aikaan vilkas keskustelu. Hyvin yksimielinen hallitus oli siitä, että kasvu ei voi missään nimessä olla yhden toiminnanalan projekti, vaan se on kaikkien yhteistä, pitkäjänteistä työtä. Kasvun koordinointi päätettiin lisätä Hämeessä piiritasolla puheenjohtajien salkkuun ja järjestää toiminnanalojen yhteinen kasvusessio tammikuun luottispäivään. Vain yhdessä tekemällä voidaan saada aikaan kestävää, hallittua kasvua. Hämeessä on myös laatutyöllä pitkät perinteet mm. Loiston myötä, ja totesimmekin, että huolehtimalla siitä, että lippukunnilla on välineet tarjota laadukasta partiotoimintaa, luomme automaattisesti myös kasvua.

Tulevasta syyskokouksesta vaihdettiin myös muutama sananen. Kaikkiin avoimiin hallituspaikkoihin on nyt olemassa yhdet ehdokkaat, ja nähtäväksi jää, saataisiinko ainakin joihinkin pesteihin myös vaalit. Elämme jännittäviä aikoja!

Partioneuvosto kokoustaa tulevana viikonloppuna, ja sen päätöksistä kuulemme lähipäivinä varmasti lisää. Uudenmaan partiopiiri on tehnyt kasvusta A-jäsenaloitteen, johon monet piirit ovat lähteneet mukaan. A-jäsenkysymyksiä on asialistalla useampi, ja niissä käsitellään esimerkiksi moninaisempia tapoja harrastaa partiota, henkilökohtaisen avustajan osallistumista partiotapahtumiin sekä tunnustuksellisesta kasvatuksesta viestimistä. A-jäsenkysymysten ja –aloitteen sekä tavanomaisten syyskokousasioiden lisäksi neuvostolla on edessään mm. taloudesta vastaavan hallitusjäsenen valinta Suomen Partiolaisten hallitukseen sekä partiotoiminnan laadun minimikriteerit. Toivotaan Hämeen partioneuvoksille Riinalle, Hennalle ja Kimille pitkää pinnaa ja istumislihaksia työntäyteiseen viikonloppuun!

Loppukokouksesta kävimme pikaisesti läpi Partiotyönantajien vuosikokouksen asialistan, tammikuisen luottispäivän suunnitelmat sekä tapahtumien ilmoittautumistilanteen. Kokouksen kauniiksi päätökseksi saimme myös vahvistaa piirileiri Ilveksen staabiin jälleen uuden jäsenen, resurssijohtaja Jari Nisulan. Tervetuloa siis Ilves-staabiin, Jari!

Tsemppiä kaikille marraskuun hämärään ja partiotouhuihin niin hallinnossa kuin perustoimintojen parissa! Ja tulkaahan sankoin joukoin mukaan syyskokoukseen parin viikon päästä, toivottelee

Minna
Viestintäryhmän puheenjohtaja