Uusi vuosi ja uusi piirihallitus

Hämeen Partiopiirin piirihallitus 2018

Uusi vuosi alkoi piirissä lempeästi, mutta vauhdilla, kun uusi piirihallitus kokousti ensi kertaa ikinä Tampereella loppiaisena. Toiminnantäyteinen vuosi haluttiin aloittaa rennosti toisiin tutustuen. Osa piirihallituksesta oli jo tuttuja toisilleen, mutta joillekin toiset hallituksen jäsenet olivat vain kasvoja ja nimiä sähköpostissa. Päivän ohjelmaan kuului myös hallituksen toimintatavoista ja yhteisistä pelisäännöistä sopimista. Puheensorina ja keskustelu aiheuttivatkin sen, että päivä kului ohi aivan hujauksessa.

Yhteisistä pelisäännöistä päästiin melko helposti yhteisymmärrykseen ja keskeisiksi asioiksi nostettiin esimerkiksi koko ajan jatkuva ja avoin keskustelu sekä mahdollisimman helpot mahdollisuudet osallistua hallitustyöskentelyyn myös etänä. Keskustelimme esimerkiksi siitä, että me piirihallituksena lopulta näytämme esimerkkiä myös muille ja haluamme aidosti osoittaa, että piirin toimintaan on mahdollista osallistua kaikilta valtavan piirimme laidoilta, onhan piirihallituksessammekin luottiksia eri puolilta Hämettä.

Aikeenamme oli myös puhua yhdessä rekrytoinnista, sillä tällä hetkellä piirissä on hälyttävän paljon avoimia pestejä. Valitettavasti aikaa ei jäänyt paljon asian käsittelylle, mutta ongelma on tällä hetkellä niin suuri, että sen käsittelylle on varattava aikaa heti lähitulevaisuudessa. Yhtä mieltä olimme siitä, että piiripesteihin hakeutumisen kynnystä tulisi madaltaa ja ainakin pyrimme omalla esimerkillämme osoittamaan, ettei piiripestit ole rakettitiedettä, vaan sitä ihan tavallista ja parasta partiota kuin esimerkiksi lippukuntatoimintakin.

Kaikille hallituksen jäsenille, niin uusille kuin vanhoillekin, jäi päivästä kiva fiilis ja rennompi hallituksen yhteinen vuoden aloitus oli mukavan pehmeä startti varsinaiselle hallitustyöskentelylle. Nyt ei auta kuin kääriä hihat ja ryhtyä hommiin!

Varapuheenjohtaja Anni