Vaikeuksien kautta voittoon!

”Hä, hä, Häme. Hiljaa hiipii ilves. Miettii, miettii, päättää, hyppää, voittaa HÄME!” Kisat ovat varmasti tärkeä osa jokaisen hämäläisen partioelämää. Toiselle se voi tarkoittaa vartioin omia kisailuja tai alueen kilpailuja, toiselle Leon Lenkkiä ja SM-kisoja. Kaikille on tarjolla kisakokemuksia - järjestäjästä riippumatta. Jokaisessa kilpailussa tukeudutaan kuitenkin vaihtelevin osin Suomen Partiolaisten partiotaitokilpailujen sääntöihin.

Perinteisenä kisapiirinä, joka on voittanut piirien kiertopalkintopuukon useammin kuin muut, Hämeelle ei ole aivan yksi lysti, mitä säännöissä lukee.

Säännöt määrittävät pitkälti, miltä kilpailut tuntuvat kisailijoille ja millaiset ne ovat järjestää. Säännöissä pitää olla joustovaraa kisanjärjestäjiä ja tuomarineuvostoa varten. Sääntöjen pitää myös taata jokaiselle tasapuolinen kohtelu.

Tätä mahdolliset uudet Suomen Partiolaisten partiotaitokilpailujen säännöt eivät pysty mielestämme toteuttamaan kokonaan.

Hämeen Partiopiirin kanta lauantaina pidettävään laajennetun kasvatusvaliokunnan kokoukseen on seuraavanlainen. Kannatamme valiokunnan ehdottamaa B-vaihtoehtoa, jossa päätöksentekoa lykätään toukokuun 15. päivään asti. Muutoin hyvää uudistusta emme voi hyväksyä mielipiteitä jakavan sarjajaon takia. Olemme myös halukkaita keskustelemaan kaikista muistakin parannusehdotuksista, paitsi yöpymistauko on tultava tässä uudistuksessa SP:n pt-kilpailujen sääntöihin.

Haluamme kuunnella laajemmin kentän ääntä niin tosi kisailijoiden kuin kokemattomienkin puolesta ennen päätöksen tekoa. Järjestämme lähiaikoina laajennetun kisajaoston kokouksen, jonne kaikki halukkaat saavat tulla keskustemaan uudistuksesta ja vaikuttamaan Hämeen kantaan.

Häme haluaa hyvät ja toimivat säännöt, jotka voidaan ottaa heti käyttöön. Haluamme piirinä jatkossakin tarjota jokaiselle hämäläiselle mahdollisuuden hiipiä hiljaa, miettiä ja hypätä voittoon. Olemmehan sentään HÄME!

 

Piirihallituksen puolesta
Pyry
Ohjelmaministeri