Akatemia SM-kevätkilpailut

Ikäryhmät:
Ajankohta:
19.05.2018
Paikka:
Kouvola
Hinta:
70 €/vartio
Ilmoittautumisaika:
01.03.2018 - 06.05.2018
Ilmoittautuminen: ilmoittautuminen päättynyt

19.5.2018

Tule keräämään opintopisteitä Kouvolaan!

Kymenlaakson Partiopiiri kutsuu kaikki yli 12-vuotiaat partiolaiset partiotaitojen kevät-SM-kisaan tekemään tieteellisiä kokeita ja testaamaan taitoja. Kisassa on oranssin ja vihreän sarjan lisäksi violetti sarja sisupartiolaisille ja kirjava sarja samoajaikäisille ja sitä vanhemmille.

Säännöt

Kilpailussa noudatetaan SP:n 1.8.2009 voimaan tulleita partiotaitokilpailujen sääntöjä.

Osallistumisoikeus

Kilpailun osallistumisoikeus on kaikilla Suomen Partiolaiset ry – Finlands Scouter ry:n vuoden 2018 jäsenmaksun maksaneilla yli 12-vuotiailla jäsenillä. Kilpailijan katsotaan kuuluvan siihen lippukuntaan ja piiriin, johon hänet SP:n jäsenrekisterissä on merkitty, ellei kyseinen piiri hänelle muuta lippukuntaa vahvista. Kilpailuvartion jäsen voi kilpailla vain yhden lippukunnan nimissä yhden kalenterivuoden aikana.

Oranssi ja vihreä sarja

Oranssissa sarjassa kilpailevat tyttövartiot, vihreässä sarjassa poika- ja sekavartiot. Kilpailureitin pituus on enintään 9 km.
Kilpailuvartio koostuu viidestä 12-17 -vuotiaasta jäsenestä. Kilpailuvartion yhteenlaskettu ikä saa olla korkeintaan 73 vuotta (sääntömuutoskokeilu 7 §, voimassa 1.4.2013 alkaen). Ikä lasketaan kilpailuvuoden kuluessa täytetyin vuosin eli ikä on kilpailuvuosi miinus syntymävuosi.

Kirjava sarja

Kirjava sarja on tarkoitettu samoajaikäisille ja sitä vanhemmille partiolaisille. Kilpailuvartiossa on 3-5 jäsentä. Kilpailuvartion jäsenten ei tarvitse kuulua samaan lippukuntaan, mutta vartio voi edustaa  vain yhtä lippukuntaa. Kirjava sarja ei ole mestaruussarja, eikä osallistujilla ole oikeutta jättää tarkistuspyyntöjä tai vastalauseita.

Violetti sarja

Sisuvartiot kilpailevat violetissa sarjassa. Sarjassa noudatetaan SP:n 1.8.2009 voimaan tulleita partiotaitokilpailujen sääntöjä soveltuvin osin. Kilpailuvartion koko on 2-6 kilpailijaa. Lisäksi vartiolla tulee olla mukanaan yksi vähintään 18-vuotias saattaja ja tarvittavat avustajat. Kilpailijoiden tulee olla vähintään 12-vuotiaita. Kilpailuvartion jäsenten ei tarvitse kuulua samaan lippukuntaan, mutta vartio voi edustaa vain yhtä lippukuntaa. Kilpailureitin pituus on noin 3 km ja reitti kulkee kaupunkialueella.

Ilmoittautuminen ja osallistumismaksu

Ilmoittautuminen alkaa 1.3.2018 ja päättyy 6.5.2018. Vartionjohtaja ilmoittaa vartionsa kilpailuun Kuksan kautta. Ilmoittautumislinkki löytyy kilpailun nettisivulta ilmoittautumisajan alkaessa. Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista 13.5. saakka. Jälki-ilmoittautuneilta peritään kaksikertainen osallistumismaksu.

Osallistumismaksu on 70 euroa/vartio. Osallistumismaksu laskutetaan lippukunnilta. Osallistumismaksu sisältää kilpailussa jaettavan materiaalin, peseytymismahdollisuuden ja yhden lämpimän aterian maaliintulon jälkeen sekä lattiamajoituksen sitä tarvitseville kilpailua edeltävänä yönä. Yöpyjille on tarjolla ilta- ja aamupalaa hintaan 4€/ateria. Yöpyminen sekä ilta- ja aamupala varataan ilmoittautumisen yhteydessä.

Yhteiskuljetus

Piiri järjestää kilpailuun yhteiskuljetuksen reitille Tampere-Kangasala-Lahti-Kouvola, mikäli kuljetukseen saadaan minimissään 15 osallistujaa. Meno-paluukuljetuksen hinta on 26-39 €/hlö osallistujamäärästä riippuen.

Ehtona kuljetuksen toteutumiselle on, että bussiin saadaan mukaan vähintään yksi täysi-ikäinen kisahuoltaja vartioille. Piiri kustantaa kuljetuksen ja kilpailun huoltajapaketin henkilölle, joka toimii piirihuoltajana, eli pitää huolta kaikista hämäläisistä kisavartioista.

Huoltajat ja kuljettajat

Kilpailua seuraavat huoltajat voivat varata huoltajapaketin. Huoltajapaketti maksaa 20 € ja se sisältää lattiamajoituksen omin varustein, ruokailut (pe-la) ja tutustumisen kilpailuun. Kullakin piirillä tulee olla myös nimetty piirihuoltaja.

Vakuutus

Kilpailijat on vakuutettu Suomen Partiolaisten jäsenmaksuun sisältyvällä vakuutuksella. Kilpailuvartioiden on tunnettava Suomen Partiolaisten turvallisuusohjeet. http://www.partio.fi/partiolaisille/partiovakuutus

Ennakko-ohje

Ennakko-ohje julkaistaan kilpailun nettisivuilla viimeistään 6.5.2018 ja lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse. Mikäli vartio haluaa ennakko-ohjeen paperisena, on siitä mainittava ilmoittautumisen yhteydessä.

Lisätietoja

Kilpailunjohtaja 
Annika Ukkola
annika [dot] ukkola [at] outlook [dot] com
0505885564

Järjestelysihteeri
Anniina Ukkola
anniina [dot] ukkola [at] gmail [dot] com
0504944428

Vuoden 2017 mestarit

Vihreä sarja
Siili, Tampereen Eräpojat ry, Häme

Oranssi sarja
Minkki, Pohjan Veikot ry, PP

Piirien välinen kilpailu
Järvi-Suomen partiopiiri

Ikäkausien muut tapahtumat: