Sudenpentujen kevätkilpailut Kipinän hetki

Ikäryhmät:
Ajankohta:
07.05.2016
Paikka:
Nastola & Tampere
Hinta:
25 € / pentue ja 5 € / henkilö (ml. saattaja)
Ilmoittautumisaika:
01.04.2016 - 14.04.2016
Ilmoittautuminen: ilmoittautuminen päättynyt

lauantaina 7.5.2016

Sudenpennut opettelivat ennen kisoja nuotion sytyttämistä. Se tuntui kovin vaikealta. Puut olivat vähän kosteita ja kiehiset eivät kipristyneet niin kuin akela oli näyttänyt. Mutta yritettävä oli, jos vaikka kisoissa pitäisi tehdä nuotio! Reipas sudenpentu Saku otti viimeisen tulitikun askista: ”Jospa se tällä syttyisi”, hän mietti. Hän raapaisi tikun ja vei sen kiehisen alle. Se syttyi kipinöiden ja hiljalleen tuli lähti leviämään pienempiin puihin. Vaivalla veistetty kiehinen kipinöi, kipristyi ja viimein mustui. Aivan viimeisestä puulastusta sinkosi erityisen kirkas kipinä. Se ei muiden kipinöiden tavoin sammunut hetken leijailtuaan, vaan se kohosi yhä ylemmäs ja ylemmäs. Liekö ollut kova työ kiehisen takana tai terävä tikunraapaisu syynä, mutta tämä Kipinä tunsi suurta paloa selvittää, mistä tällainen energia peräisin josta se oli itsekin saanut alkunsa. Miten kummassa partiolaiset olivat siihen pystyneet?  Se lähti vaivihkaa tutkimaan asiaa, niin ettei yksikään sudenpentu huomaisi sitä…

Sudenpentujen leikkimielisessä kisassa pääpaino on yhdessä tekemisessä ja onnistumisen elämyksissä. Kisoissa vietetään mukava retkipäivä ratkoen visaisia pulmia ja uutta oppien. Jokaisen pentueen mukana kulkee saattaja, joten eksymisen vaaraa ei ole. Sudenpentukisa voi olla lasten ja vanhempien yhteinen tapahtuma – kutsukaa siis lasten vanhemmat mukaan saattajiksi!

 

Joukkueet

Kilpailupentueen koko on 4 - 7 sudenpentua. Pentueen kaikilla jäsenillä tulee olla Suomen Partiolaisten vuoden 2016 jäsenmaksu maksettuna. Pojat ja tytöt kilpailevat samassa sarjassa. Osallistua voivat iästä riippumatta kaikki, jotka suorittavat vielä sudenpentuohjelmaa.
Kilpailuun on mahdollista osallistua myös pienemmällä pentueella, mutta tämä vaikuttaa tehtävien tekemiseen. Mikäli pentueessa on kahdeksan jäsentä, suositellaan siitä tehtävän kaksi pentuetta, jolloin tehtävien toteuttaminen on mielekkäämpää.
 
 

Saattaja

Pentueella on oltava mukana vähintään 15-vuotias saattaja, joka kulkee pentueen mukana koko kilpailun läpi, mutta ei osallistu tehtävien suorittamiseen, ellei sitä erikseen mainita. Saattaja voi auttaa pentuetta tehtäväkäskyn lukemisessa ja vastausten kirjoittamisessa, mutta hän ei saa neuvoa itse suorituksessa. Saattajalla ei tarvitse olla aikaisempaa partiokokemusta.
 
 

Osallistumismaksu

25€/vartio + 5€/osallistuja (ml. saattaja). Osallistumismaksu laskutetaan lippukunnilta ilmoittautumisajan päätyttyä. Osallistumismaksu sisältää kilpailussa jaettavan materiaalin sekä lämpimän aterian kilpailun jälkeen. Ennakko-ohje lähetetään sähköpostitse ilmoittautuneille pentueille viimeistään 22.4.2016.

 

Ilmoittautuminen

Kilpailuihin ilmoittaudutaan pentueittain 1.4.2016 - 14.4.2016 sähköisesti osoitteessa http://www.hp.partio.fi/sudarikisat2016. Ilmoittautuminen on sitova.
Ilmoittautumisessa on mainittava pentueen nimi ja koko, lippukunta, kaikkien jäsenten erityisruokavaliot sekä saattajan nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite ja mahdolliset erityisruokavaliot.

 

Osallistumissuositus

Suositus on, että Akaan, Mäntän, Nokian, Oriveden ja Tampereen alueen lippukunnat osallistuisivat Tampereen kilpailuun ja Forssan, Heinolan, Hämeenlinnan, Lahden ja Riihimäen alueen lippukunnat osallistuisivat Nastolaan.

 

Yhteiskuljetus

Nastolan kilpailuun järjestetään yhteiskuljetukset Hämeenlinnasta ja Riihimäeltä, mikäli kuljetuksiin ilmoittautuneita on tarpeeksi. Meno-paluukuljetuksen hinta on 13 €/hlö.

 

Tehtäväluettelo

Rakenna Roihu 6
Fiksu kipinä 3
Kipinästä roihuksi 6
Kipinä veden vartijana 5
Kipinä suunnistaa 4
Kätevä kipinä 5
Syty ja sammu ABC 4
Kipinän iloiset värit 6
Kipinä pohtii 3
Ratkeaako 4
Kipinä auttaa 6
Syttyykö kipinä? 4
Sammuuko kipinä? 4

 

Lisätiedot

Ilmoittautumisiin liittyvät asiat, yhteiskuljetukset, laskutukset

Partiotoimisto: Lotta Kylmälahti, lotta [dot] kylmalahti [at] partio [dot] fi, p. 050 311 0922

 
Kilpailukohtaiset asiat
 
Tampere: Milla Tuominen, sudarikisa [dot] tampere [at] hp [dot] partio [dot] fi
Nastola: Jani Vestola, sudarikisa [dot] lahti [at] hp [dot] partio [dot] fi
 
 

Ennakko-ohjeet

Ikäkausien muut tapahtumat: